Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Salomon: Τι πρέπει να ξέρεις για να ξεκινήσεις trail running

Submitted on
Ενότητα
Salomon: Τι πρέπει να ξέρεις για να ξεκινήσεις trail running

Τη νέα χρονιά συνδύασε τη φυσική δραστηριότητα με το εξωτερικό περιβάλλον και απόλαυσε μοναδικές στιγμές στην ύπαιθρο με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Η ανάγκη να βρεθείς κοντά στη φύση είναι πιο έντονη από ποτέ. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας αλλά και για όσους θέλουν να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο υπάρχει το trail running.

Τα sport στη φύση κερδίζουν έδαφος όλο και περισσότερο αφού πρόκειται για μια αναζωογονητική δραστηριότητα. Ισορροπούν την πίεση των τελευταίων μηνών και λειτουργούν ως απόδραση από την καθημερινότητα. Με μια προϋπόθεση: να υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός για running, trekking ή για trail running.

Ειδικά όταν μιλάμε για trail running εκτός από αντοχή στο τρέξιμο και ευελιξία απαιτούνται τα κατάλληλα trail running παπούτσια.

1

             SALOMON                       SALOMON                        SALOMON

Τα αθλητικά που προορίζονται για τρέξιμο ή πεζοπορία λειτουργούν άψογα σε ομαλά μονοπάτια. Όταν συναντάς βραχάκια και ανώμαλες επιφάνειες τα πόδια σου χρειάζονται σταθερότητα. Αυτή τη σταθερότητα σου παρέχουν τα εξειδικευμένα παπούτσια της Salomon που είναι ειδικά σχεδιασμένα για trail running. Η Salomon είναι πρωτοπόρος εταιρεία με είδη υψηλών τεχνικών προδιαγραφών για αθλήματα και δραστηριότητες στη φύση.

2

            SALOMON                           SALOMON                        SALOMON

Ποια χαρακτηριστικά παπουτσιού χρειάζεται για trail running

Τα παπούτσια που είναι σχεδιασμένα για να ανταπεξέρχονται στις ειδικές συνθήκες του trail running έχουν φαινομενικά κανονικές σόλες που όμως στο ενδιάμεσο καλύπτονται με πυκνές ενδιάμεσες στρώσεις-στηρίξεις. Αυτό εκτός από σιγουριά και σταθερότητα προσφέρει καλύτερη αίσθηση κραδασμών σε ανισόπεδες επιφάνειες.

3

              SALOMON                        SALOMON                      SALOMON

Για τους αρχάριους η πρόκληση είναι μεγαλύτερη αφού σημασία έχει όχι να τρέχεις γρήγορα αλλά να τρέχεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίλεξε ασφαλή παπούτσια και δώσε προσοχή στο μέγεθος, την απορρόφηση των κραδασμών άρα τη σόλα. Σε ενδιαφέρει η γενικότερη προστασία που θα σου παρέχουν σε σχέση με τις πέτρες και τα κλαδιά που θα πατήσεις.

Γιατί στο trail running χρειάζεται backpack

Αρκετοί δρομείς φορούν backpack και αυτό γιατί ενισχύει τον κορμό και τους ώμους με τέτοιο τρόπο που ωφελεί το τρέξιμο.

4

                SALOMON                         SALOMON                        SALOMON

Αν είσαι εξοικειωμένος με αυτή την δραστηριότητα πέρνα στο επόμενο επίπεδο με ένα εξειδικευμένο backpack.

Για τους αρχάριους το σακίδιο θα πρέπει να περιλαμβάνει τα βασικά σε περίπτωση κάποιου απρόβλεπτου γεγονότος.

Σαφώς και δεν θα πρέπει να παραλείψεις τα τεχνικά ρούχα όπως μπουφάν και topwear. Πρόκειται για ελαφριά υφάσματα που “αναπνέουν”.

Μην απορρήσεις αν παρατηρήσεις ότι απουσιάζει το βαμβάκι καθώς το βαμβάκι δεν είναι ούτε ελαφρύ σαν ύφασμα, ούτε έχει την ιδιότητα να αναπνέει.

Ανακάλυψε τα κορυφαία σχέδια της συλλογής Salomon για κάθε εξωτερική δραστηριότητα!